Terhills Night Trail

trail in Eisden-MaasmechelenPraktische informatie

Datum 07/12/2018

Afstanden en uren
StartuurAfstand
19u0014 km
19u157 km

Beschrijving

Op vrijdagavond 7 december 2018 vindt de tweede editie Terhills Night Trail plaats op het terrein van Terhills in Eisden-Maasmechelen.

Terhills ligt op de voormalige mijnsite van Eisden in het hart van de Euregio. Het strekt zich uit over een gebied van circa 365 ha in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, aan de rand van het enige Nationale Park van België. Gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningssite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten vanop de mijnterrils. Een levende herinnering aan het Limburgse steenkoolmijnverleden en waar meer dan een kwart eeuw geleden de mijnen van Eisden nog op volle toeren draaide. Vandaag de dag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je hier genieten van een verrassend landschap van 'bergen en meren' met spectaculaire panorama's, ook 's nachts. Een gebied waar je 's nachts officieel niet mag komen wordt nu voor trailrunners opengesteld om Maasmechelen e.o. by night te aanschouwen. Vergeet niet je eigen (hoofd)lampje mee te nemen!

Er zijn twee afstanden: 7 en 14 km.

Op zaterdag 8 december is er de traditionele Terhills Trail met afstanden van 10, 20 en 30km.
Facebook event: facebook event


Uitslagen

Nog geen uitslagen beschikbaar.

Over loopkaart

Wij delen alle informatie over lopen in België en maken een online kalender met kaart. Raadpleeg de organisator voor de meest volledige en recente informatie.

Schrijf je in op onze website.